Blog

De inspiratie voor mijn schrijfsels haal ik uit mijn persoonlijk verhaal, de dingen of mensen die iets in mij losmaken, de actualiteit en hoe het leven mij ontmoet (heeft).

Dit zijn de belangrijkste thema’s:

Burn-out
Mijn wake-up call, waardoor eindelijk het besef kwam dat ik best even stilstond bij en opnieuw op zoek ging naar mezelf. En meteen ook de reden dat ik in mijn pen gekropen ben: het verhaal van afglijden, confrontatie, herstel en herwonnen evenwicht is de rode draad in mijn boek. Ik ijver ervoor om het taboe op mentaalmoeheid te doorbreken en anderen via een herkenbaar verhaal handvatten aan te reiken.

Stilstaan bij jezelf
Noem het ‘mindfulness’ met een modieuzer woord. Of ‘aandacht’. Voor mij is het de tijd en ademruimte nemen om even stil te staan en afstand te nemen van de continue ratrace, ook die in je hoofd. Over aanvaarden en loslaten, zonder op te geven. En nu te zijn.

Op zoek naar jezelf
Een wake-up call (burn-out, depressie, scheiding, verlies) gaat vaak gepaard met een identiteitscrisis. Wie ben je en hoe haal je (opnieuw) het beste in jou naar boven?

Hooggevoeligheid
20% van de bevolking is hooggevoelig. Een eigenschap waaraan de laatste tijd gelukkig meer aandacht besteed wordt. Ik ben blij HSP-positief.

Regie in eigen hand
Je bent geen betekenisloze acteur in een toneelstuk dat door anderen geschreven wordt maar de regisseur van jouw eigen context. Alles wat je nodig hebt, zit in jou.

Sprokkels
Korte kronkels van letters die de ene keer al wat meer zin dan de andere lijken te hebben. Soms uit de oude doos, omdat ze voor mij weer brandend actueel geworden zijn.

Een overzicht van de meest recente blogartikels staat links bovenaan. Ik laat ze een aantal weken online staan. Op zoek naar oudere schrijfsels? Laat het me dan even weten.

Daarnaast ben ik redacteur-inspirator bij de Universiteit van het Leven en schrijf ik wel eens een opiniestuk voor Knack.be of een bijdrage voor HSP Vlaanderen. Ook via workshops en infosessies deel ik graag mijn verhaal en voortschrijdende inzichten.

Tommy Browaeys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s