Spiegelgesprekken

Worstel je met burn-out of hooggevoeligheid? Ben je wat naar jezelf op zoek? Voel jij je soms een betekenisloze acteur in een (slecht geschreven) toneelstuk waaruit je vroeg of laat zonder enige zeggenschap weggeschreven wordt? Een roestende speelbal in de flipperkast, bediend door je werk en de maatschappij? Word je introvert of zelfs al eens a-sociaal genoemd, raak je snel overprikkeld en vind je het als zachte, overgevoelige ziel moeilijk om overeind te blijven in een wereld waar je moeilijk jezelf kunt zijn? Als een slak met tuinvrees die bang is om vertrappeld te worden en daarom liever veilig in zijn schelp blijft? Ben je vergeten wie je was of op zoek naar ademruimte?

“The whole time I’d never seen, all I’d need was inside me.” (Sinead O’Connor)

Voor mij was het antwoord op al die vragen ‘Ja’. Na een stevige crash en een ferme blik in de spiegel heb ik mezelf teruggevonden en mijn tuinvrees overwonnen. Vroeger focuste ik vooral op de context waarvan ik veronderstelde dat die verantwoordelijk was voor alles wat me overkwam. Nu weet ik zeker dat ik veel meer regisseur dan acteur ben. Dat door mijn gevoel meer te volgen en mezelf te zijn, ik zelfs een nieuwe context gecreëerd heb.

Ik kan jou niks leren.

Alles wat je nodig hebt, zit in jou. Diep vanbinnen ben je de hele tijd dezelfde persoon gebleven en heb je enkel een herinneringsprik nodig. Net als bij een boom zijn er misschien veel ringen rond je kern gegroeid, is je beschermende schors dikker geworden of vinden je voelsprieten moeilijk de juiste richting.

Foto: Annik Loodts

Ik wil wel je gids zijn.

Als je er zelf niet in slaagt of gewoon nood hebt aan een herkenbare ervaring, ga ik graag samen met jou op zoek naar jouw kern. Ik neem je zachtjes bij de arm en breng je via spiegelgesprekken opnieuw dichter bij je jezelf en je biotoop. Aan de hand van een EHPO-oefening (Eerste Hulp bij Persoonlijke Ontwikkeling) bepalen we een traject van zelfzorg om ‘wat wil ik niet’ te vertalen naar ‘wat wil ik wel’. We brengen in kaart wat jouw persoonlijke waarden en kwaliteiten zijn, wat je energie geeft of voor tegenwind zorgt. Op een creatieve manier geven we vorm aan waarvoor jij denkt in deze wereld geboren te zijn: jouw missie. Klinkt zwaar maar is het niet. Eigenlijk is het (terug) gaan doen wat je graag doet en vertrouwen hebben dat de richting zich als vanzelf aanwijst.

Spiegelgesprekken kunnen face-to-face, bij een lekkere kop koffie, thee of iets anders. Persoonlijk hou ik ervan het te koppelen aan een wandeling in de omgeving, want dat zet de poriën richting jezelf extra open. Ik trek er graag een uur tot anderhalf voor uit, volgens jouw tempo.

Contacteer me voor een kennismaking.

Als het nodig is, kan ik je altijd vertrouwelijk doorverwijzen naar een mindfulness-coach of psychotherapeute waarmee ik nauw samenwerk.