Over mij

Slak overwint tuinvrees

Als hooggevoelige introverte slak toonde of deelde ik zelden mijn emoties. Als ik het al deed, lag er meestal een blad papier of stond er een scherm tussen mij en de buitenwereld en geraakten ze niet voorbij de denkbeeldige poortwachter van mijn kwetsbare ziel.

Ik kwam eind 2014 in een flinke persoonlijke dip terecht maar ben er gelukkig weer bovenop geraakt. Als zelftherapie begon ik mijn verhaal neer te schrijven en durfde ik eind 2015 via een blog voorzichtig mijn eerste echte stappen in de richting van de buitenwereld te zetten. Ik stelde vast dat ik door mijn schrijvende en delende zelf te zijn ook anderen inspireerde. Mijn verhaal verscheen eind juni als boek, met de titel Wake-up call.

Ik beschouw het als mijn persoonlijke missie om burn-out en andere vormen van identiteitscrisis mee uit de wereld te helpen. Om via persoonlijke ontwikkeling van curatief naar preventief te evolueren. Daarnaast wil ik andere slakken van hun tuinvrees afhelpen. Hen een zacht schouderklopje geven om uit hun schelp te komen, hun gevoel te volgen en hun mooie ware zachte aard te tonen.

Co-creatie

Het is alsof ik een bewuste druppel van mezelf, die ooit een traan was, met een glimlach in een grote vijver laat vallen en waarbij die een steeds grotere kring vormt. Ik zie dat anderen ook druppels (durven) loslaten en hoe die bij het uitdijen elkaar raken, waardoor verbinding ontstaat. Collectief bewust zijn. Door mezelf te (her)creëren heb ik het voorrecht gekregen anderen mee te (her)creëren. Zij zijn voor mij een katalysator. Ik voor hen een zachte spiegel. Waardoor we samen anders naar onszelf kijken dan voorheen. Is dat niet waar co-creatie om draait?

Opnieuw ontspringen ondanks hindernissen

 

Advertenties

8 thoughts on “Over mij

  1. Ik vraag me dikwijls af hoe lang de aanloop naar de uiteindelijk ” crash” geweest is!! Is het een jaar of 2 jaar geweest?? Bij mij was het de typische nek-schouder klacht, moe zijn, op de tippen van mijn tenen lopen, hyperventileren, tot bewustzijnsverlies!! Manmanman, kan idd wel 2 jaar geweest zijn als ik er nu aan terugdenk!!! Elke keer als ik bij de dokter kwam en moest uitleggen waarvoor ik kwam, kon ik het niet echt benoemen!! En dat doet Tommy nu !!! Hoe jij het allemaal omschrijft, zo had ik het toen moeten uitleggen!! De nagel op de kop!!! Toptoptop!!! Grtjs ilse loots

  2. Vriend (want je bent ondertussen meer dan een fietsmaat) , ik ben niet zo een “lezer” maar jouw stukjes ga ik wel “consumeren” . C U on the track !

  3. Het is de slak die met zijn voelsprieten scherpe kantjes tegenkomt overal onderweg; maar ook de mooie dingen zoveel intenser beleeft.

  4. Wel beste vriend , mijne mond valt een beetje open, (goed gedaan zeg) en de metafoor van die slak is toch wel goed gevonden, Super, blij je te mogen kennen. en ik hoop nog lang. Ludo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s